Nationale Voorleesdagen, 4a

Gepubliceerd op: , door: OBS beukenlaan

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 23 januari t/m 2 februari.

We startten de Nationale Voorleesdagen op woensdag 23 januari met het Voorleesontbijt. Alle kinderen hadden hun ontbijt die dag mee naar school genomen en werden tijdens het eten voorgelezen door Francesca, juf Annelies’ oudste dochter. Ze las het prentenboek “Koekjes!” voor, waarin steeds een koekje uit de koektrommel verdween. Het verhaal eindigde verrassend. Na het ontbijt werden de kinderen ook nog op een koekje getrakteerd. De kinderen mochten zelf ook een keer op de voorleesstoel plaatsnemen en een stukje voorlezen en ook veel (groot)ouders verblijdden groep 4 met een mooi verhaal. Vrijdag 1 februari sloten we de Nationale Voorleesdagen af door een meester/ juffen ruil: meester Jakko las toen voor.

Klein tafeldiploma

Wanneer de tafels 1 t/m 5 en 10 goed geautomatiseerd zijn krijgen de kinderen het “Kleine tafeldiploma”.

100 dagen lezen, groep 4a

De helft van onze groep deed mee met “100-dagen-lezen”, ze kregen een mooie oorkonde en een medaille.

Vogelvoer maken, groep 4a

Vandaag hebben de kinderen in groep 4a, op initiatief van een moeder, vetbollen en pindasnoeren gemaakt om de vogels de winter door te helpen. Veel kinderen hadden dit nog niet eerder gedaan dus het was een leuke ervaring.