Kinderboekenweek 2019

Gepubliceerd op: , door: OBS beukenlaan

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: reis je mee?

We begonnen de KBW met het samen zingen van het themalied van dit jaar. Daarna hebben we in groep 1 gekozen voor het vervoermiddel: de fiets. We hebben een fietsenwerkplaats in de klas gemaakt en hebben diverse onderdelen van de fiets besproken. Natuurlijk hebben we ook veel voorgelezen . In de 2e week hebben we het meer over de andere vervoersmiddelen, hebben we een autowasstraat, een parkeerplaats, een benzinepomp en een rotonde op het plein. In de klas bouwen we ook voertuigen, al of niet van een voorbeeld. Ook zijn er 2 grote tractoren geweest, waarover iets verteld werd en waar de kinderen even in mochten zitten, wat zit je dan hoog! Op de foto’s kunt u een impressie zien van de activiteiten.

Zomaar een dag in groep 2

Hier ziet u een aantal foto’s van activiteiten in groep 2, zowel binnen als buiten op het plein.

Sint Maarten

We hebben voor alle groepen een Sint Maarten liedje gezongen. Na afloop kregen we een lekker snoepje, omdat we zo goed gezongen hadden.

Excursie Beerta sept. 2019

18 september zijn groep 1en 2 op excursie naar het Speulparadies in Beerta geweest. Het was die dag lekker speelweer en de kinderen hebben genoten van de dieren en de speeltuin. Op de foto’s ziet u een impressie van de ochtend.